CV Tuning

CV Tuning

De afgelopen 10 tot 15 jaar zijn er veel aanpassingen gedaan om trend comfort in onze woningen. Daardoor komt het vaak voor dat er een cv-ketel is geplaatst die te veel capaciteit heeft voor de woning, om zo die mooie badkamer met regendouche of bad te voorzien van onbeperkt warm water. De Installateur heeft vaak op warmwater gebied alles goed voor u geregeld. Nu heeft de ervaring ons geleerd, dat voor het verwarmen van uw woning dezelfde ketel in heel veel gevallen niet zo efficiƫnt is. Of zelfs zo inefficiƫnt dat de ketel regelmatig storingen veroorzaakt met hoge kosten tot gevolg of zelfs zo beschadigd raakt dat de ketel vroegtijdig aan vervanging toe is.

In de meeste gevallen is dit te beperken door het toestel in te regelen / af te stellen naar de capaciteit van de installatie in uw woning of gebouw.

Maar eigenlijk is dit bij een nieuwe ketel vaak niet genoeg. Door de technologie in deze toestellen zijn er vaak bijkomende klachten en als gevolg daarvan is er sprake van hogere energiekosten in plaats van de beoogde besparing.

Door de veranderde maatschappij en de hoge energieprijzen worden we ons bewuster van ons energieverbruik. Van daar uit rijst vaak de vraag of we kunnen besparen op onze energiekosten.

Ja dit kan ! Dit doen wij door de cv-installatie in te stellen naar vraag en capaciteit van de installatie/woning/gebouw. De aanpassingen kunnen bestaan uit:

Het instellen van de ketel en thermostaat

Het instellen van huidige radiatorkranen (indien mogelijk)

Aanpassing/vervanging van radiatorkranen voor instelbare kranen.

Met deze aanpassingen kunnen wel besparingen tot wel 35% worden behaald op uw energie kosten, en daarom vaak ook een zeer korte terugverdientijd.

 

Heeft u vragen of wenst u een offerte?

Neem contact op!

 

Certificeringen

p21090-skg-ikob-logo-co-keur-pms-03-03
ro_covrij_m_rgb-e1676025434595
Techniek-Nederland-logo-website
VCA_logo_4000x2276px_RGB_2.0